När du väljer Swedish Welcome-certifierat kan du vara säker på att verksamheten uppfyller ett antal minimikrav och är professionellt bedömd utifrån ett hundratal olika aspekter för bättre gästupplevelser och hållbar utveckling. Verksamheten besöks varje till vartannat år av rådgivare som kommer som professionella gäster på både oanmälda och bokade besök. Det ger dig som gäst ett verktyg att göra trygga val av boenden och upplevelser, få mer värde för pengarna och bidra till en hållbar utveckling.

Sök boende och upplevelser

Region

Kategori

BoendeUpplevelse

Ett Bed & Breakfast erbjuder normalt boende i ett privathus som drivs av ägaren. Frukost serveras och gästerna erbjuds personlig service under sin vistelse.

Ett gästgiveri erbjuder boende i en anläggning med en restaurang- och barverksamhet med fullständiga rättigheter som är öppen för allmänheten. Frukost serveras och gästerna erbjuds personlig service under sin vistelse. Bord kan behöva bokas i förväg, dock utan krav på ett visst antal gäster.

Ett hotell erbjuder bemannat boende med tillgång till eget badrum samt reception, bar och restaurang.

Hus är en fristående byggnad med standard motsvarande permanentboende året runt som erbjuds för boende med självhushåll. Den hyrs ut under kortare tid till hyresgäster som inte har några förväntningar på personlig service under sin vistelse. Boendet i hus ger möjlighet till att sova, laga mat, tvätta sig och koppla av.

Lägenhet är en fristående enhet med standard motsvarande permanentboende året runt som erbjuds för boende med självhushåll. Den ingår normalt i en större byggnad. Den hyrs ut under kortare tid till hyresgäster som inte har några förväntningar på personlig service under sin vistelse. Boendet i lägenhet ger möjlighet till att sova, laga mat, tvätta sig och koppla av.

Ett pensionat erbjuder boende i en anläggning som vanligtvis har fem eller fler sovrum. Frukost serveras och gästerna erbjuds personlig service under sin vistelse. Middag kan finnas för de boende. Måltider kan behöva beställas i förväg.

Stuga är en mindre fristående byggnad som erbjuds för boende med självhushåll. Den hyrs normalt ut under kortare tid till hyresgäster som inte har några förväntningar på personlig service under sin vistelse. Boendet i stuga ger möjlighet till att sova, laga mat, tvätta sig och koppla av.

Ett vandrarhem erbjuder boende i en anläggning med möjligheter att umgås. Vandrarhem erbjuder boende i egna rum samt i vissa fall, bädd i delat flerbäddsrum. Det finns tillgång till fullt utrustat gästkök, matplats och sällskapsutrymmen. Ofta erbjuds ett valfritt serviceutbud med frukost, bäddning och städning.

Samlad bedömning

Samlad bedömning

Godtagbart
Bra
Mycket bra
Utmärkt
Enastående

Avancerad sökning

Gästvänlighet

Godtagbart
Bra
Mycket bra
Utmärkt
Enastående
Gästvänlighet omfattar verksamhetens interaktion med gäster; medarbetarnas uppträdande, välkomnande, vänlighet, kunskap och effektivitet.

Gästinformation

Godtagbart
Bra
Mycket bra
Utmärkt
Enastående
Gästinformation omfattar tillgång till, relevans och kvalitet på den information som förmedlas till gäster och potentiella gäster, både före besöket och på plats, samt verksamhetens arbete med att ge gäster och potentiella gäster både kunskap om platsen, en känsla av sammanhang och inspiration och uppmuntran att delta i arbetet med att bidra till en hållbar utveckling.

Interiör och exteriör

Godtagbart
Bra
Mycket bra
Utmärkt
Enastående
Interiör och exteriör omfattar kvalitet och skick på ytskikt, möbler, textil inredning, utrustning och fasta installationer inomhus, samt byggnader, mark, trädgård, parkering och samlingsplatser utomhus.

Städning

Godtagbart
Bra
Mycket bra
Utmärkt
Enastående
Städning omfattar verksamhetens renhållning, underhåll och tillsyn av detaljer i allmänna utrymmen och enskilda rum.

Mat och dryck

Godtagbart
Bra
Mycket bra
Utmärkt
Enastående
Mat och dryck omfattar i måltider erbjudna livsmedels kvalitet, presentation, säsongsanpassning och ursprung avseende ekologisk och fairtrade-certifierad produktion.

Tillgänglighet

Godtagbart
Bra
Mycket bra
Utmärkt
Enastående
Tillgänglighet omfattar verksamhetens insatser för att ge information till och möta behov hos gäster med nedsatt hörsel, syn eller rörelseförmåga, allergi eller överkänslighet. Tillgänglighet omfattar även transportmöjligheter till och från platsen samt inom närområdet.

Utrustning

Godtagbart
Bra
Mycket bra
Utmärkt
Enastående
Utrustning omfattar kvalitet, energieffektivitet, miljö- och fairtrademärkning och ändamålsenlighet hos verksamhetens utrustning, samt rutiner för underhåll av denna.

Trygghet

Godtagbart
Bra
Mycket bra
Utmärkt
Enastående
Trygghet omfattar verksamhetens arbete med brandskydd, första hjälpen och personsäkerhet.

Energi, vatten och avfall

Godtagbart
Bra
Mycket bra
Utmärkt
Enastående
Energi, vatten och avfall omfattar verksamhetens arbete med produktion, försörjning, förbrukning och hantering av energi, vatten och avfall, både genom tekniska och beteendemässiga åtgärder, samt information och uppmuntran till gäster om att bidra till detta arbete.

Ledarskap och styrning

Godtagbart
Bra
Mycket bra
Utmärkt
Enastående
Ledning och styrning omfattar verksamhetens övergripande visioner, mål och uppföljning, verksamhets- och kompetensutveckling, arbetsmiljö, samverkan med andra aktörer och insatser för stödja och samarbeta med lokalsamhället.

Rensa filter